Avukat tutmak zorunlu mudur?

Türk hukuk sisteminde bazı zorunlu avukatlık durumları hariç avukat tutmak mecburiyet haline getirilmemiştir. Ancak her alanda olduğu gibi hukuk alanında da yapılan işlemlerde uzmanlık gerektirmektedir. Anayasa, Kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ve ayrıca Yargıtay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim görmüş bir avukattan hukuki yardım almanız gereklidir.

Vekaletname nasıl çıkartılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Bir avukata vekaletname verecekler, nüfus cüzdanıyla ya da pasaportuyla bizzat bir notere giderek, vekalet konusu olacak işinin niteliğine uygun vekaletname düzenlettirebilirler. Yurt dışında bulunanlar konsolosluklarda vekaletname düzenlettirebilirler. Hangi avukata vekaletname verilecek ise vekalet verilecek avukatın/avukatlarının bilgilerinin notere bildirilmesi gerekmektedir.

Dava açarken kimden yardım alabilirim?

Dava açmak için bir avukatın yardımına başvurmak en doğrusudur. Bu alanda yeterli bilgiye sahip olduğunuza inanıyorsanız kendiniz de dava açabilirsiniz. Hukukçu olmayan kişilerin yardımıyla hareket etmeniz aleyhinize çok ciddi sonuçlar doğurabileceğinden bu kişilerin yardımına başvurmayınız. Arzuhalci olarak tabir edilen kişilerin yönlendirmesi ile hareket etmenin hak kayıplarına neden olabileceğini unutmayın.

Bir başka şehirdeki davayı takip ediyor musunuz?

Evet, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer alan her adliyedeki dava yada icra dosyasını, gerek bizzat gerek çözüm ortaklarımız ile takip edebilmekteyiz.